DIN REKRYTERINGS PORTAL TILL NORRLAND. En kostnadsfri samlingsportal för Norrland. Inga dolda avgifter!

Alla vet vid det här laget att ”man ska” ringa på annonser när man söker nytt jobb. Det vet vi för det säger alla, Arbetsförmedlingen, jobbcoacher och om vi googlar på ”söka jobb” får vi upp det som tips överallt. Frågan är bara om det verkligen är så att det alltid är positivt att ringa.

 

Det är inte alltid ett telefonsamtal gör dina chanser bättre när du söker jobb. Om det inte står kontaktuppgifter i annonsen betyder det att arbetsgivaren inte alls är intresserad av att ta emot samtal från kandidater. Vid tillsättningar av mindre kvalificerade arbeten är det oftast så att arbetsgivaren nöjer sig med att titta på de ansökningshandlingar som skickas in eftersom de ändå inte får någon vettig information från de som ringer. Att söka upp telefonnumret och ringa trots att de uppenbart inte vill det är då självklart inte till din fördel utan skapar snarare irritation hos arbetsgivaren.

 

Men om det nu är så att det står utsatt ett telefonnummer i annonsen, är det alltid en god idé att ringa då? Det är inte helt säkert, för om det ska ge ett positivt resultat måste du ha något vettigt att säga när du ringer. Tyvärr är det inte alltid så och detta skapar definitivt mestadels irritation hos den som rekryterar.

 

Så vad ska du då säga när du ringer? Det finns ingen speciell mall, eller några färdiga frågor som funkar i alla lägen utan det är från situation till situation och person till person. Något som är helt säkert är att du inte bör ringa och fråga om de fått din ansökan om det är det enda du har att säga. En rekryterare förstår mycket väl att du fått en automatisk bekräftelse på din ansökan men att du ringer för att du fått lära dig att du ska ringa och att du inte förstår varför.

 

Det du bör göra är att läsa annonsen och fundera över vad för information som framgår i den och vad för information du saknar. Det går aldrig att få ner allt i en annons så att bilden blir komplett. Försök att sätta dig in i jobbet, visualisera dig på plats och försök tänka dig in i hur det skulle vara att arbeta med detta jobb. Vad är det för något du saknar för att kunna bilda dig den bilden? Det kan handla om ansvarsområden, befogenheter, budget, vem den närmaste chefen är, om du har resultatmål eller inte eller frågor kring vad det är i annonsen som tyngdpunkten ligger på. Ditt mål är att ställa relevanta och bra frågor för tjänsten så att den som sitter på andra sidan telefonen förstår att du har koll på läget. Dessutom vill du att den som rekryterar ska bli så intresserad av dig att denne ber dig att berätta mer om dig själv redan på telefon och dessutom ber dig skicka in din ansökan. Det är då du lyckats genomföra ett positivt telefonsamtal.