DIN REKRYTERINGS PORTAL TILL NORRLAND. En kostnadsfri samlingsportal för Norrland. Inga dolda avgifter!

Är du en av dem som tycker att det är jättejobbigt att gå på en anställningsintervju? Blir du så nervös att du inte kan utrycka dig som du vill så att din rätta kompetens och person inte kommer fram? Det här fenomenet är inte alls ovanligt men för de flesta blir det bättre med åren. Frågan är bara hur du kan göra för att inte bli så nervös inför intervjun och för att lära dig att hantera situationen i framtiden.

Mitt bästa råd är att inte gå därifrån och förtränga att det hela någonsin har hänt. Det du bör göra är istället att gå igenom hela intervjun tillsammans med någon du litar på eller för dig själv. Fundera på vilka frågor det var du tyckte var jobbiga att svara på. Fråga gärna dina vänner och arbetskamrater hur de uppfattar dig i olika situationer och tänk igenom hur du vill uppfattas på intervjun. Om du väljer att konfrontera det som är jobbigt får du chansen att lära dig hantera situationen istället för att bara förtränga den så att du utsätts för samma sak ännu en gång.

Du bör också vara medveten om att den som intervjuar dig är där för att bedöma om du passar in i den roll och det företag som de rekryterar för. Först och främst kontrolleras att du har de kunskaper och färdigheter som efterfrågas men man ska aldrig glömma bort att det ALLTID är en människa som ska anställas. Det innebär att är du rätt person så kan du vara aktuell även om du inte uppfyller riktigt alla krav. Det kan också innebära att du har alla rätta kunskaper enligt kravprofilen men att du inte skulle passa in i det företaget och dess företagskultur varpå du inte får jobbet.

Å andra sidan är du där för att göra samma bedömning. Är det här jobbet och den här arbetsgivaren verkligen något som DU vill ha, är det ett ställe där DU kommer att trivas på? Jag brukar personligen ha inställningen att jobbet är mitt om jag vill ha det, frågan är bara om jag verkligen vill ha det. Om det skulle vara så att jag inte får jobbet trots att jag själv gjort bedömningen att det skulle vara ett passande jobb för mig så är det ju faktiskt inte rätt matchning trots allt. Jag vill inte ha ett jobb där jag inte är arbetsgivarens förstahandsval. Jag vill vara den de tror och vill satsa på eftersom jag kommer att satsa allt jag har på mitt nya jobb.

Se på det hela som att du ska inleda en relation, ett samarbete där båda parter ska vinna utav er fortsatta kontakt. I en relation måste båda parter uppleva att det känns rätt och båda parter måste vare beredda att ge och ta, offra och riskera något. Var kräsen när det är dags för dig att byta jobb och acceptera inte första bästa erbjudandet som kommer i din väg om det inte känns helt rätt. Se de första intervjuerna som möten där ni båda får chansen att bekanta er med varandra och upptäcka om ni tror att ni skulle ha ett gynnsamt utbyte av varandra i längden. För även om det inte blir något just denna gång så kan ni eventuellt ha ett bra utbyte längre fram på något annat plan.