DIN REKRYTERINGS PORTAL TILL NORRLAND. En kostnadsfri samlingsportal för Norrland. Inga dolda avgifter!

Ska jag säga att jag vill jobba deltid när jag söker jobb?

Många föräldrar och framför allt kvinnor väljer att gå ner i tid när de återgår i arbete efter föräldraledighet. Detta är något föräldrar har rätt till enligt lag och ingenting en arbetsgivare kan göra något åt. Det kvinnor har funderingar kring är hur de ska göra när de börjar söka nytt arbete. Frågan som ofta ställs är, ”Ska jag berätta och när ska jag berätta i sånt fall?”

Mitt råd är att du bör berätta innan du signerar ett nytt anställningsavtal. Jag ser det som att ingå i ett nytt förhållande som baseras på förtroende från båda parter. Om du vill att arbetsgivaren ska respektera och ha förtroende för dig måste du göra desamma för din arbetsgivare. Däremot är det onödigt att berätta detta redan i ansökan eller ditt CV. Det räcker med att du tar upp frågan när du väl fått en bra kontakt med arbetsgivaren och om du inser att du faktiskt vill och har en chans att få arbetet. Om arbetsgivaren har fattat tycke för dig och inser att du är rätt person för dem är chanserna stora att de har överseende med att du inte vill arbeta heltid.

En annan sak som gör det viktigt att ta frågan redan innan du börjar ditt nya arbete är att det också måste fungera i verkligheten. Även om du prioriterar ditt arbete så är dina prioriteringar ännu högre för din familj just nu. Det är ingenting konstigt med det, vi går alla igenom olika faser i livet där vi prioriterar olika saker. Men om du börjar arbeta hos en arbetsgivare som inte har överseende med att du vill jobba deltid, trots att du har rätt till detta enligt lag, är risken stor att det är du som får betala för detta i det långa loppet.

Är du provanställd kan du mycket väl bli uppsagd om arbetsgivaren är oseriös. Att säga upp någon på grund av denna anledning är olagligt, men en arbetsgivare behöver inte ha en anledning till att säga upp en person när denne är provanställd. Det gör att det är väldigt svårt att bevisa att diskriminering har ägt rum. Är du inte provanställd kan arbetsgivaren, om du har otur, välja att göra ditt liv till ett helvete rent av. Det är inte särskilt svårt att behandla en person illa på ett så pass subtilt sätt att det inte går att ta på och på så vis försöka få personen att säga upp sig själv.

Du vill inte hamna i den här typen av situation och du vill inte arbeta för en arbetsgivare som inte är seriös. Om det är så att du berättar att du vill arbeta deltid innan du signerar ett avtal och därför inte får arbetet må det kanske vara hänt. Även om en arbetsgivare inte får fatta beslut om att anställa utifrån den här typen av fråga så är den intressanta frågan, ”Är du villig att ta risken att arbeta hos en arbetsgivare som kommer att göra det svårt för dig att leva det liv du vill leva?”.

Det finns självklart många arbetsgivare som inte alls skulle göra det svårt för dig. De skulle kanske inte ens höja på ögonbrynet om du berättar att du vill gå ner i tid efter att du börjat, men frågan är om du är villig att ta den risken.

Oavsett hur du väljer att göra är det viktigt att du tänkt igenom saken så att du gör vad som är rätt för dig. Det är ditt liv, ditt ansvar och det är du som måste ta konsekvenserna av ditt handlande, vare sig de är positiva eller negativa.